torstai 27. toukokuuta 2021

Auringolta suojautuminen!

Kesä, lämpö ja aurinko. Mikä ihana yhdistelmä! Auringon UV-säteilystä on sekä haittaa että hyötyä! On kuitenkin tärkeä huomioida, että auringossa piilee myös omat vaaransa ja haittansa. Oikein suojautuneena voit nauttia auringosta. 


Auringon UV-säteilyn haittoja:

- Auringon UV-säteilylle altistuminen on tärkein ihosyövän riskitekijä

- Palaminen lisää melanooman riskiä

- Iho vanhenee ja paksuuntuu


                         

UV-säteilyltä ja sen syöpäriskeiltä on kuitenkin helppo suojautua. Kannattaa valita ihoa suojaavat vaatteet, pysytellä keskipäivällä varjossa ja käyttää aurinkorasvaa. Oikealla suojautumisella jopa 95 prosenttia ihosyövistä on estettävissä. Erityisen tärkeää auringon ultravioletti (UV) -säteilyltä suojautuminen on lapsille ja vaaleaihoisille, punatukkaisille ja pisamaisille (ihotyypit I ja II).

 

Miten suojautua auringolta? 

- Auringonpaahteen välttäminen keskipäivän tunteina pienentää saadun säteilyn määrää tehokkaasti (klo 11-15)

- Parhaan UV-suojan tarjoaa peittävä vaatetus

- Valitse aurinkovoide, joka suojaa tarpeeksi. Hyviä aurinkosuojavoiteita ovat voiteet, joiden suojateho on vähintään 30, mielellään 50. 

- Muista levittää aurinkovoidetta useita kertoja päivän aikana sekä jos olet uinut tai hikoillut

- Levitä aurinkosuojavoidetta tarpeeksi paljon! (Kun voidetta on ohuempi kerros kuin pitäisi, suojavaikutus jää huomattavasti pienemmäksi kuin pakkauksessa ilmoitettu suojakerroin). 

- Muista suojata myös silmät auringon valolta!

- Seuraa UV-indeksiä. UV-indeksin oltua yli 3, on hyvä muistaa suojautua auringolta.


ACO sun uutuus lapsille! Roll-on muodossa oleva aurinkosuoja on helppo ottaa mukaan. Suojakerroin 50+. Hinta 9,90€ (norm.10,10€)
Vichy Capital Soleil aurinkosuojavoiteet löytyvät nyt pahvipakkauksista! Suojakerroin 50+. Hinta 11,68€ 75ml (norm. 14,60€).


Avene aurinko uutuus! Intense Protect koko perheen aurinkosuojavoide 50+ suojalla! Hinta 19,20€ (norm. 24€).



        Muistetaan yhdessä suojautua auringolta, jotta vältytään ikäviltä seurauksilta! Kesäkuu on apteekissamme aurinkokuukausi! Koko kesäkuun ajan kaikki aurinkosuojavoiteet -20%! Tervetuloa hyödyntämään etusi joko suoraan apteekista tai verkkoapteekistamme www.kuopionnettiapteekki.fi
 
 
Kirjoittanut: Jenni Junni, Lääketeknikko ja kosmetiikkaneuvoja Puijonlaakson apteekki.
 
 
 
                 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tehdä jos paloin auringossa?

Aurinko ja lämpö ovat ihana asia, mutta aiheuttavat samalla myös paljon harmia. Aurinko tuottaa haitallisia UVA ja UVB-säteilyä. Niiltä kann...