keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Jalat kesäkuntoon!

Pitkä talvi takana ja jalat tuntuvat kuivilta ja karheilta. Kantapäät halkeilevat ja jaloista saattaa löytyä myös kovettumia tai muita muutoksia. Kuulostaako tutulta?

Mistä kuivuus ja halkeamat johtuvat? Useimmiten syynä on kosteuden puute iholla. Kuiva iho ei jousta eikä iskuissa veny, vaan halkeaa ja aiheuttaa pykimiä iholle. Kuivuus voi johtua rasvauksen puutteesta tai hyvien rasvojen puutteesta ruokavaliossa. Kuivuus voi olla myös perinnöllistä, jolloin ihon sarveiskerroksesta puuttuu kosteutta sitova ominaisuus, ja vettä sitovien rasvojen määrä on niin pieni, että vesi pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti. (https://laatuapteekit.fi/rss-terveysuutiset/kuivat-ja-halkeilevat-kantapaat/)

Kuivien, halkeilevien kantapäiden ja jalkapohjien hoito? Jalkojen säännöllinen rasvaus on hoidon a ja o. Jalat on myös pidettävä puhtaina, joten pesua ei kannata välttää. Pesuaineen voi kosteuden ylläpitämiseksi korvata perusvoiteella. Suihkun jälkeinen rasvaushieronta on tärkeää.
Urea on ihon luonnollinen ja kosteuttava ainesosa, joka lisää ihon kykyä varastoida vettä. Se vähentää veden haihtumista iholta, auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja vähentää ihon sarveistumista.
Kuivia kantapäitä voidaan myös raspata, mutta vain muutaman kerran kuukaudessa. Liiallinen raspaus saa ihon paksuuntumaan ja lisää sen sarveistumista. Kantapään kuivaa ja hilseilevää ihoa auttaa myös tarkoituksenmukainen jalkahoito. Kuivuutta ja halkeilutaipumusta vähentävät kantapään pehmikkeet ja iskuja vaimentavat pohjalliset. (https://laatuapteekit.fi/rss-terveysuutiset/kuivat-ja-halkeilevat-kantapaat/)

Kuvahaun tulos haulle aco jalkavoide
CCS jalkavoide. Sisältää runsaasti kosteutta sitovaa karbamidia
Kuvahaun tulos haulle aco jalkavoide
Aco Foot cream rich.
Sisältää luonnollista rapsiöljyä ja hoitavaa sheavoita.  

                  
Kuvahaun tulos haulle jalat



Muista hoitaa kynsisieni sekä hiivatulehdus.

Ihon hiivatulehdus tarkoittaa tavallisesti Candida albicans -hiivan aiheuttamaa infektiota kosteissa taipeissa (nivustaipeet, pakaravako, rintojen alustat, kainalot), suupielissä, kynsivalleissa ja joskus kynsissä.
Hiivatulehduksen perushoitoon kuuluu pesu vedellä ja saippualla ja perusteellinen kuivaus kahdesti päivässä. Lääkevoiteet tepsivät hiivatulehdukseen. Taipeitten hautumista estetään väljällä, ilmavalla vaatetuksella. Myös talkkia voidaan käyttää taipeitten kuivana pitämiseen.
Jos itsehoito ei ole tehonnut kolmessa viikossa, on syytä hakeutua lääkäriin diagnoosin tarkistamista varten. Sisäisiä hiivalääkkeitä tarvitaan joskus itsepäisen hiivatulehduksen taltuttamiseen.
Lähde: Terveyskirjasto.fi

Kynsisienen hoito
Lääkäriin kannattaa hakeutua aina, jos epäilee kynsisienitulehdusta. Kun kynsisienitulehdus on vasta alkuvaiheessa, hoitotulokset ovat parempia ja lääkehoito on vähemmän kuormittavaa.
Toisaalta myös laajalle levinnyt kynsi­sieni on hyvä syy hakeutua hoitoon. Esteettisen ja sosiaalisen haitan lisäksi paksu kynsisieni voi hankaloittaa arkea monella tapaa: sienen runtelemaa ja pahoin karstoittunutta kynttä ei voi kunnolla leikata. Pahasti paksuuntunut kynsisieni voi myös vaikeuttaa sopivien ja hankaamattomien jalkineiden löytämistä sekä rikkoa sukkia.

Alkava kynsisieni eli kynnen kärjessä tai pinnalla oleva sieni voidaan yrittää hoitaa apteekkien itsehoitovalikoimaan kuuluvin paikallishoitoainein. Hoito on pitkä ja voi kestää jopa vuoden. Paksuuntuneiden kynsien hoitoa pyritään toisinaan tehostamaan urealiuotushoidolla.
Lähde: https://www.apteekki.fi/terveydeksi/itsehoito/eroon-kynsisienesta.html
Kuvahaun tulos haulle nalox
Nalox 10ml. Kynsisienen hoitotuote, joka normalisoi paksuuntunutta kynttä ja vähentää värjääntymiä samalla kun hoitaa sienen. Kesäkuun Kanta-asiakastarjouksessa 29,80e (norm. 34,40e).


Laitetaan yhdessä jalat kesäkuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tehdä jos paloin auringossa?

Aurinko ja lämpö ovat ihana asia, mutta aiheuttavat samalla myös paljon harmia. Aurinko tuottaa haitallisia UVA ja UVB-säteilyä. Niiltä kann...