tiistai 15. joulukuuta 2020

Vuoden 2021 muutokset apteekkiasiointiin

Vuosi on jälleen vaihtumassa. Uusi vuosi tuo mukanaan vain vähän muutoksia apteekkiasioihin. Kokosimme muutokset tähän blogiin. 

                        
                            Vuosi 2021 tuo mukanaan vain vähän muutoksia

Vuoden 2021 muutokset apteekki asioinnissa


1. Lääkekorvausten vuosiomavastuu nousee 579,78 euroon

Vuonna 2020 lääkekorvausten vuosiomavastuu oli 577,66 €, joten nousua vuonna 2020 on 2,12 €. Asiakas maksaa vuosiomavastuun ylittymisen jälkeen jokaisesta kelakorvattavasta lääkevalmisteesta vain 2,50 €/lääke. 

Vuosiomavastuuta kerryttää myös alkuomavastuu 50 €, jonka asiakas maksaa kokonaan itse. Ajantasaista alkuomavastuun ja vuosiomavastuun täyttymistä voi seurata kelan asiointipalvelussa (kela.fi/asiointi). Ajantasainen tieto näkyy myös kassakuitissa. 

2. Lääkkeiden alkuomavastuu on edelleen 50 €

Alkuomavastuu on myös vuonna 2021 50 euroa ja se on kalenterivuosikohtainen. Alle 18-vuotiaita alkuomavastuu ei kuitenkaan koske. 

Asiakas maksaa lääkemääräyksellä määrätyt korvattavat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet kokonaan itse alkuomavastuuseen asti. Kela-korvausta maksetaan sen jälkeen, kun  alkuomavastuu on täyttynyt.

Alkuomavastuuta kerryttävät asiakaan maksama osuudet lääkemääräyksellä määrätyistä kelakorvattavista lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteista ja perusvoiteista. Lääkkeen viitehinnan ylittävä osuus ei kuitenkaan kerrytä alkuomavastuuta, jos asiakas kieltää lääkevaihdon edullisempaan valmisteeseen. 

Kerromme mielellämme apteekkiasioihin liittyneistä käytännöistä lisää apteekissa. 

Mukavaa loppuvuotta kaikille! Nähdään apteekissa!

proviisori Annika Pietikäinen

Lähteet

Kelan internet sivut https://www.kela.fi/laakkeet-ja-laakekorvaukset_laakekorvaustiedotteet/-/asset_publisher/rUldRaiKF7xv/content/id/26175457

Kelan internetsivut https://www.kela.fi/alkuomavastuu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tehdä jos paloin auringossa?

Aurinko ja lämpö ovat ihana asia, mutta aiheuttavat samalla myös paljon harmia. Aurinko tuottaa haitallisia UVA ja UVB-säteilyä. Niiltä kann...