maanantai 9. maaliskuuta 2020

Apteekin vinkit jalkojen hoitoon!

Pitkä talvi takana ja jalat tuntuvat kuivilta ja karheilta. Kantapäät halkeilevat ja jaloista saattaa löytyä myös kovettumia tai muita muutoksia. Kuulostaako tutulta?

Mistä kuivuus ja halkeamat johtuvat? Useimmiten syynä on kosteuden puute iholla. Kuiva iho ei jousta eikä iskuissa veny, vaan halkeaa ja aiheuttaa pykimiä iholle. Kuivuus voi johtua rasvauksen puutteesta tai hyvien rasvojen puutteesta ruokavaliossa. Kuivuus voi olla myös perinnöllistä, jolloin ihon sarveiskerroksesta puuttuu kosteutta sitova ominaisuus, ja vettä sitovien rasvojen määrä on niin pieni, että vesi pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti. (https://laatuapteekit.fi/rss-terveysuutiset/kuivat-ja-halkeilevat-kantapaat/)


Mitä kannattaa tehdä?
  • Pese jalat päivittäin, myös varpaiden välit. Pesussa voi käyttää mietoa saippuaa, varsinkin jos on taipumusta jalkahikeen.
  • Kuivaa jalat huolellisesti pesun jälkeen, myös varpaiden välistä
  • Rasvaa jalat pesun jälkeen, mutta älä varpaiden väleistä
  • Leikkaa varpaiden kynnet suoraan linjaan. Pyöristäminen reunoista saattaa aiheuttaa kynnen sisään kasvua
  • Tarkista jalkojen ihon kunto säännöllisesti. Ihomuutokset, syylät, kovettumat, känsät, rakot ja haavat voivat joskus olla pitkään oireettomia ja päästä muodostumaan pahoiksi ilman huolenpitoa
  • Käytä oikeankokoisia kenkiä. Liian pienet kengät aiheuttavat paljon jalkavaivoja
  • Käydä säännöllisesti jalkahoidossa hoidattamassa jalkoihin muodostuvat kovettumat ja känsät.
  • Käyttää oikeanlaisia jalkoihin tarkoitettuja tukituotteita auttamaan vaivoja parantumaan tai ehkäisemään niiden pahenemista
  • Liiku riittävästi, jotta jalkojen lihakset aktivoituvat ja pysyvät vahvoina

Kuivien, halkeilevien kantapäiden ja jalkapohjien hoito? Jalkojen säännöllinen rasvaus on hoidon a ja o. Jalat on myös pidettävä puhtaina, joten pesua ei kannata välttää. Pesuaineen voi kosteuden ylläpitämiseksi korvata perusvoiteella. Suihkun jälkeinen rasvaushieronta on tärkeää.
Urea on ihon luonnollinen ja kosteuttava ainesosa, joka lisää ihon kykyä varastoida vettä. Se vähentää veden haihtumista iholta, auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja vähentää ihon sarveistumista.
Kuivia kantapäitä voidaan myös raspata, mutta vain muutaman kerran kuukaudessa. Liiallinen raspaus saa ihon paksuuntumaan ja lisää sen sarveistumista. Kantapään kuivaa ja hilseilevää ihoa auttaa myös tarkoituksenmukainen jalkahoito. Kuivuutta ja halkeilutaipumusta vähentävät kantapään pehmikkeet ja iskuja vaimentavat pohjalliset. (https://laatuapteekit.fi/rss-terveysuutiset/kuivat-ja-halkeilevat-kantapaat/)






Kuvahaun tulos haulle aco jalkavoide
Aco Foot cream rich.
Sisältää luonnollista rapsiöljyä ja hoitavaa sheavoita.  

Kuvahaun tulos haulle aco jalkavoide
CCS jalkavoide. Sisältää runsaasti kosteutta sitovaa karbamidia


Kuvahaun tulos haulle jalat



Apteekissamme vietetään Jalat kuntoon viikkoa. Viikon aikana kaikki jalkavoiteet ja jalkakylpysuolat -20%! Tervetuloa ostoksille :)




Laitetaan yhdessä jalat kevät- ja kesäkuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tehdä jos paloin auringossa?

Aurinko ja lämpö ovat ihana asia, mutta aiheuttavat samalla myös paljon harmia. Aurinko tuottaa haitallisia UVA ja UVB-säteilyä. Niiltä kann...