tiistai 23. tammikuuta 2018

Maitohappobakteerien eli probioottien hyödyt

Maitohappobakteerien eli probioottien hyödyt

Aikuisen ihmisen suolisto sisältää kymmeniä miljardeja bakteereja. Maitohappobakteerit kuuluvat normaalin ja terveen suoliston bakteerisisältöön. Niitä saadaan maitohappokäymisen avulla valmistetuista elintarvikkeista kuten jogurtista ja hapankaalista. Elintilaa suolistossa voi joskus vallata huonot bakteerit esim. antibioottikuurin jälkeen tai virustaudin seurauksena. Probiootti-nimeä saa käyttää maitohappobakteerista, jolla on todettu terveyttä edistävää vaikutusta.Voit tarvita maitohappobakteereja, jos olet ollut äskettäin vatsataudissa, antibioottikuurilla tai sattunut syömään sellaista ruokaa, joka on sekoittanut vatsasi toiminnan.

Eniten käytettyjä maitohappobakteereja Suomessa ovat Lactobacillus GG sekä Lactobacillus reuteri. Löydät apteekkimme valikoimasta mm. Rela Tabs -tuotesarjan, joka sisältää Lactobacillus reuteri -maitohappobakteerikantaa.

Apteekissa on myynnissä myös muitakin maitohappobakteereja tai niiden seoksia sisältäviä valmisteita. Uuden tutkimustiedon mukaan tiettyjä maitohappobakteerikantoja lisäämällä voidaan ehkäistä lasten korvatulehduksia ja allergioita. On olemassa myös näyttöä siitä, että maitohappobakteerit voisivat auttaa painonhallinnassa vaikuttamalla ehkäisevästi suolistossa esiintyvään tulehdustilaan.




Kysy meiltä lisää maitohappobakteerien valinnassa!

proviisori Ville Peura

Lähteet: Dosentti Maria Saarela, VTT, professori Erika Isolauri, Seppo Salminen, Anna Oksaharjun väitöskirja, www.hyvaterveys.fi, www.laakarilehti.fi, www.terveyskirjasto.fi, www.tohtori.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tehdä jos paloin auringossa?

Aurinko ja lämpö ovat ihana asia, mutta aiheuttavat samalla myös paljon harmia. Aurinko tuottaa haitallisia UVA ja UVB-säteilyä. Niiltä kann...